Eyüp Çelik

Sr. Cyber Security Expert

Sr. Network Security Expert

Sr. Malware Developer

Sr. C# Developer

Eyüp Çelik

Sr. Cyber Security Expert

Sr. Network Security Expert

Sr. Malware Developer

Sr. C# Developer

Blog Post

e2F Google / Bing / Yandex Hacking Database

e2F Google / Bing / Yandex Hacking Database
Resim-01

Programı ilk çalıştırdığınızda Resim-01’deki gibi açılacaktır. Program içerisinde bulunan “Saldırı vektörlerini” belleğe yükledikten sonar açılacaktır.

Resim-02

Program açıldıktan sonar Resim-02’deki gibi proxy-list sitesine bağlanarak yaklaşık 42 adet güncel proxy adresini download edecektir. Bu proxy adresleri, arama motorlarının programı banlaması durumunda, arama motorlarını bypass etmek için kullanılacaktır. Resim-02’deki ekranda bulunan “Proxy Update” penceresinde “Şimdi kapatabilirsiniz” yazısını görmeden pencereyi kapatmayınız.

Resim-03

Dork’lar Resim-03’teki gibi kategorilere ayrılmıştır. Bir dork grubu seçtikten sonra üst tarafta bulunan “Arama Motoru” nu seçiniz ve ardından “Ara”yı tıklayın. Seçtiğiniz Dork grubu, seçmiş olduğunuz arama motoru üzerinden dorkları sorgulayıp sonuçları size bildirecektir.

Dork kategorisinde bulunan tek bir dorku aramak isterseniz, dork kategorisinin yanında bulunan “+” işaretinden kategoriyi açıp istediğiniz dorku seçtikten sonra “Ara” diyebilirsiniz.

Eğer bir “penetrasyon testi” gerçekleştiriyorsanız, dork kategorisini seçip, üst tarafta bulunan “Domain” kısmını doldurun. Bu seçenek ile belirtmiş olduğunuz domain adresi için dork kategorisi otomatik olarak test edilecektir.

Eğer kendinize özel bir dork yazıp test etmek istiyorsanız, programın sol üst köşesinde bulunan “filetype:xls tckimlik” yazan kısıma dorkunuzu yazıp “büyüteç”I tıklayın. Ek olarak yazmış olduğunuz dorku istediğiniz arama motorunu seçerekte taratabilirsiniz. Örneğin “filetype:xls tckimlik” dorkunu bing üzerinden taratmak istiyorsanız, Arama Motoru kısmından “Bing”I seçin.

Birkaç arama sorgusundan sonra, arama motorları size otomatik olarak engeller. Eğer “Bypass Engine” işaretli ise arama motoru sizi banladığında otomatik olarak arama motorunu bypass edebilirsiniz.

Yapılan tüm işlemler Durum kısmında size gösterilecektir. Eğer durum kısmında bulunan bildirimlerden rahatsızlık duyarsanız, “Ototmatik Temizle” kutucuğunu işaretleyin. Bu durum kısmını otomatik olarak temizleyecektir.

Dork arama işlemleriniz bittikten sonra arama sonuçlarını Dosya menüsünden kaydedebilirsiniz. Arama sonuçları programın bulunduğu dizinde e2F_GHDB_Arama_Sonuclari.txt adı ile kaydedilecektir.

Resim-04

Aramalar Resim-04’teki gibi olacaktır. Bulunan sonuçlara erişmek için ekrana bir kere tıklamanız yeterli. Ekrandaki sonuçlardan birini tıkladığınızda, ilgili site tarayıcınızda açılacaktır.

Eğer program uzun bir süre açık kaldıysa, proxy adresleri güncelliğini yitirmiş olabilirler. Bu sorunu aşmak için seçenekler menüsünde bulunan “Proxy Sunucusu”nu seçerseniz, proxy adresleri otomatik olarak güncellenip programa dahil edilecektir. Proxy adresleri her bir dakikada bir yenilenmektedir.

Programı indirmek için: http://www.eyupcelik.com.tr/CehLabs/e2F_GHDB_GUI.rar

Programı geliştirip, güzelleştirmek istiyorsanız programın kaynak kodları http://www.eyupcelik.com.tr/CehLabs/e2F_GHDB_GUI_Source.rar adresinde mevcuttur. Program tamamen open-source olarak geliştirilebilir J

Güvenli günler.

Related Posts
Write a comment