Eyüp Çelik

Sr. Cyber Security Expert

Sr. Network Security Expert

Sr. Malware Developer

Sr. C# Developer

Eyüp Çelik

Sr. Cyber Security Expert

Sr. Network Security Expert

Sr. Malware Developer

Sr. C# Developer

Blog Post

theHarvester GUI – Windows için

theHarvester GUI – Windows için

Birçok “penetrasyon testi”nde bilgi toplama (footprinting) evresi en önemli evrelerin başında gelir. Bu evrede hedef hakkında oldukça çok bilgi toplamak gerekiyor. Bilgi toplama evresinde şüphesiz en çok kullanılan araçların başında “theHarvester” gelmektedir.

theHarvester “python” ile yazılmış oldukça başarılı bir araçtır. Komut modu ile çalışan bu araç oldukça başarılı olmasına karşın bazı kesimler tarafından kullanılmamaktaydı. Bu sorunu gidermek ve Windows altında sorunsuz bir şekilde çalıştırmak için grafiksel kullanıcı arabirimi geliştirmeye karar verdim.

theHarvester kullananların bu aracı Windows altında çalıştırıp, yığınla kod girmemeleri için geliştirilen bu araç sayesinde bir kaç tıklama ile dilediğiniz gibi tarama gerçekleştirebilirsiniz.

Programı http://www.eyupcelik.com.tr/CehLabs/theHarvester.rar adresinden indirdikten sonra klasöre çıkartın. Ardından programı çalıştırabilmek için sağ tıklayıp “Yönetici Olarak Aç”I tıklayınız.

Resim-01

Program Resim-01’deki gibi açılacaktır. Program açıldıktan sonar domain kısmını ve dilerseniz ek seçenekleri seçerek  tarama başlatabilirsiniz.

theHarvester’ın detaylı kullanımı için http://www.social-engineer.org/framework/Computer_Based_Social_Engineering_Tools:_The_Harvester bu adrese bakabilirsiniz.

Not: Programın çalışabilmesi için bilgisayarınızda .NET Framework 4.0 ve Python kurulu olması gerekmektedir.

Programın kaynak kodları ve proje dosyasını aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

http://www.eyupcelik.com.tr/CehLabs/theHarvesterGUISource.rar

Güvenli günler.

Related Posts
Write a comment